UTSLIPPSFRI: 80-åringen skal seile rundt jorda uten utslipp. Strømmen som kreves skal produseres om bord.

Cornells elektriske katamaran sjøsatt

80 år gamle Jimmy Cornell legger ut på ny jordomseiling, denne gangen uten å belaste miljøet.

Publisert
SJØSATT: Cornell har valgt en Outremer 45, utstyrt med elektrisk motor fra Oceanvolt.

«Adventura V» ble sjøsatt i Frankrike 25. august, bare litt forsinket, og i tide for langturveteranens planer. Planen er å seile i kjølvannet av Magellan og Elcano, 500 år etter. Ferdinand Magellan var en portugisisk oppdager som seilte for Spania; han var den første som seilte fra Europa til Asia i vestlig retning. Han var den første europeiske sjøfarer som nådde Stillehavet og det var han som gav havet navn.

I 1521 ble Ferdinand Magellan drept på Filippinene og Juan Sebastián Elcano overtok kommandoen på skipet, og fullførte verdens første jordomseiling.

For å redde jorda

Jimmy Cornell skal følge samme rute, men må gjøre noen justeringer på grunn av Covid-19. Cornell er bekymret over klimaendringen som han har erfart på sine seilturer. «Adventura V» blir derfor helt klimanøytral. Båten får elektriske motorer. Cornell valgte en Outremer fordi denne båtypen seiler raskt under de fleste forhold.

SEILmagasinet vil følge Cornells langtur. Planen er å starte fra Spania i oktober.

I SEILmagasinet nummer fem som akkurat er kommet fra trykkeriet kan du lese om bakgrunnen for turen, og Cornells valg av båt.