Søk i arkivet

Færderseilasen 2019Sprekk i feltet

Båtene langt bak taper enda mer i Drøbaksund etter at solen gikk ned. 

 

Fredag kveld snudde medstrømen over i motstrøm i Drøbaksund. De som ikke klarte å finne vinden ut fra start, ble straffet enda hardere. Det er lite vann i Indre Oslofjord. 

Sprekk

Rett før midnatt lå hovedfeltet nord i Drøbaksund. De bakerste båtene var ikke kommet lengre enn til Nærsnes. I entypeklassene Express og IF var det tydlig hvor store forskjellene ble på å finne vinden eller ikke. Mens de fremste Expressene nesten var ved Filtvet, lå de bakerste nord i Drøbaksund. 

Østlig vind

Men heller ikke for dem lengre frem i feltet er det trikkekjøring. Det er vindhull flere steder, og det går fremover i rykk og napp. 

–Teten seilte seg inn i et vindhull rett utenfor Son og vi i «Magic» prøver å komme oss rundt, meldte Erik Kristansen i kveld. Vinden er fra sydøst, og til tider har båtene hatt en direkte kurs ut mot Færder. Kl 01.00 ligger «Zorro» ved Bolærne, med resten av de beste shorthandbåtene litt bak. De beste NorRating-båtene har mer sydlig vind, og krysser seg sydover mot Gullholmen. 

MAGISK: King 40 «Magic»
sydover med sydøstlig vind.

MAGISK: King 40 «Magic» sydover med sydøstlig vind. Foto: Erik Kristiansen

Mens båtene lengre ut seiler 4-5 knop, er farten lavere for båter lengre inn i fjorden. 

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen