Søk i arkivet

SEILING: Nesodden Seilforening ønsker å legge til rette for at alle kan delta i idrett i trygge og sosiale omgivelser.
SEILING: Nesodden Seilforening ønsker å legge til rette for at alle kan delta i idrett i trygge og sosiale omgivelser. Foto:

SEILNORGE – NESODDEN SEILFORENING:Seiling – et tilbud til alle

Norges Idrettsforbund er i økende grad bekymret for rekrutteringen til idretts-Norge.

Spesielt stort er frafallet blant tenåringer, som blir mer interessert i venner og sosiale aktiviteter enn å bruke tid på prestasjonsjag og tidlig spesialisering som ofte preger deltagelse i konkurranseidrett.

Denne bekymringen er ikke ny. Den var grunnlaget for barneidrettsbestemmelsene som ble foreslått allerede på midten av 1970-tallet.

Allsidig bevegelseserfaring, gode opplevelser og sosialt fellesskap var, ifølge disse bestemmelsene, det som skulle sikre både rekruttering til konkurranseidrett og gode vaner for fysisk aktivitet for alle.

Status i dag er at tenåringenes frafall fra idretten er økende. I tillegg er det et økende antall barn og unge som ikke har økonomi eller av andre grunner ikke kan delta i organisert idrett. Denne gruppen er det samfunnsmessig svært viktig å favne, og vi som idrettsforening har et særskilt ansvar for dette. Vi har forutsetninger for å gi alle ungdommer trygge og gode sosiale rammer hvor det å skape helsemessig gode vaner er primært.

Vi i Nesodden Seilforening vil i 2019 satse på å utvikle et tilbud som kan favne flere i nært samarbeid med kommunen, andre idretter og foreninger.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen