Søk i arkivet

Norge om babordMagne Klann forbi Jæren

Mens mange har seilt Færder’n denne helgen, har Klann seilt lengre i den lille jolla.

BERYKTET: Klann har passert Sletta
og Jæren de siste dagene, men Lista og Lindesnes
gjenstår.

BERYKTET: Klann har passert Sletta og Jæren de siste dagene, men Lista og Lindesnes gjenstår.

Siden fredag morgen har Magne Klann seilt fra Lerøy i Hordaland, syd for Bergen til Valevåg. 

–Fin seiling gjennom Austevoll- og Bømloskjærgården. Jeg nærer meg målet, men før jeg kommer forbi Jæren ser det ut til å bli et par dager værfast igjen. Jeg tar en dag av gangen fortsatt, så får det bare ta den tiden det tar. Det er fortsatt fint å være på tur, selv om man blir litt gira når målet nærmer seg. Landskapet endrer seg stadig. Nå står det trær helt ned i vannkanten, det gjorde det ikke på nordvestlandet og nordover. Dessuten har mygg og knott kommet de siste par dagene. Dem har seg ikke skaffet noe middel mot enda, meldte Klann fredag kveld. 

Tøffe strekk

På lørdag passerte han det beryktete området Sletta nord for Haugesund, og passerte fylkesgrensen til Rogaland. I går seilte han forbi Jæren til Brusand, og hadde i bevisstheten at det skulle blåse opp. Heldigvis var han fremme før uværet kom. I løpet av disse tre dagene har Klann seilt nesten 120 nm, ca den samme distansen som fra Aker Brygge, rundt Tristein, inn til Tønsberg, og til Aker Brygge igjen. 

– Det ble en fin tur i dag. Nå er humøret på topp selv om det i dag tidlig var preget av utsikter til 3 dager værfast. Slikt går over når man får seilt litt ;-) Det ble ca 45 nm over noe av de mest utfordrende strekkene på hele turen. Jeg har jo hele tiden visst at Jæren til Lindesnes er det lengste åpne strekket på hele turen. I dag forlenget jeg det litt også ved å gå direkte fra vestsiden av Karmøy. Litt spesielt å legge kursen ut vest for Kvitsøy mot land jeg ikke kunne se. Vinden skulle øke til liten kuling ut over ettermiddagen, og da vet man jo aldri helt når økningen kommer, og hvor mye det faktisk blir. Det ble såvidt liten kuling, men mest laber til frisk bris. Strålende seilforhold med fin fart. Sol? Nei, vind trumfer sol

NESTEN: Klann er i sitt
47-døgn siden start på Nordkapp. Nå er det kun
en, eller to etapper igjen.

NESTEN: Klann er i sitt 47-døgn siden start på Nordkapp. Nå er det kun en, eller to etapper igjen.

Uvær kommer

Magne Klann har nå bare 55 nm igjen til Lindesnes, men må forbi beryktete Lista. Fra Lindesnes er det også fem nautiske mil til havn. 

Det skal blåse 13 m/s på Jæren i dag. I morgen blir det også friskt, men kulingen kommer ikke før på kvelden. 

 

– Siste biten kan gå på en dag, melder Klann. Det blir i så fall hans lengste og tøffeste etappe. 

 

JÆREN: Magne Klann ligger
værfast på Brusand, helt syd på Jæren.

JÆREN: Magne Klann ligger værfast på Brusand, helt syd på Jæren.

 Kommentarer

 

Norge om babord

Magne Klann  skal seile fra Nordkapp til Lindesnes i en RS Aero. Distansen er på over 1000 nautiske mil, og planen er å utføre turen i løpet av en måned. Han vil ta med seg et minimum av utstyr pakket inn i vanntett emballasje. Klann har sett seg ut 573 øde strender, aktuelt for strandhugg. Planen er å sove i ly av båten i telt og sovepose. 

Magne Klann er utdannet fotograf, og ser turen som en jobb. Planen er å utgi opplevelsene som en bok. Klann har utgitt en rekke bøker,  Diverse havneguider samt Seilerboka er nok mest kjent. Klann leverer også stoff til SEILmagasinet. 

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen