Søk i arkivet

Langt strekk for Magne Klann

Høy fart i snø og kuling til Sørøya i Finnmark. Se videorapport fra Magne Klann.

SØRØYA: Klann var
fremme i Akkarfjord fredag ettermiddag.

SØRØYA: Klann var fremme i Akkarfjord fredag ettermiddag.

Magne Klann la ut på andre etappe av sin tur fra Nordkapp til Lindesnes 27. april. Det ble en lang tur fra Hjelmøya til Akkarfjord på Sørøya. Vinden var oppe i liten kuling som ga hastigheter over 8 knop. Klann brukte omlag åtte timer på de vel 40 nm. 

– Super dag med østlig laber bri til liten kuling. Fin seiling i fantatisk natur. Grått og snøvær satt ikke særlig demper på stemningen, men jeg er glad det ikke blåste opp mer, melder Klann. 

 

Akkarfjord er et lite fiskevær på nordøstenden av Sørøya Akkarfjord har havneanløp av rutebåt fra Hammerfest, postkontor skole (se Akkarfjord Oppvekstsenter), barnehage og butikk, men det er fiskebruket, Johan Kvalsvik AS, som er hovednæringen i bygda.

Det bor 77 personer i grunnkretsen Akkarfjord per 1. januar 2017. Skolen har åtte elever i følge Wikipedia.  

Det er meldt frisk bris, 10 m/s fra øst-nordøst lørdag 28. april, riktig retning, men kanskje i det meste laget for den lille jolla. 

FART: Magne Klann hadde planeforhold
mor Sørøya.

FART: Magne Klann hadde planeforhold mor Sørøya.

 Kommentarer

 

 

 

Norge om babord

Magne Klann skal seile fra Nordkapp til Lindesnes i en RS Aero. Distansen er på over 1000 nautiske mil, og planen er å utføre turen i løpet av en måned. Han vil ta med seg ett minimum av utstyr pakket inn i vanntett emballasje. Klann har sett seg ut 573 øde strender, aktuelt for strandhugg. Planen er å sove i ly av båten i telt og sovepose. 

Magne Klann er utdannet fotograf, og ser turen som en jobb. Planen er å utgi opplevelsene som en bok. Klann har utgitt en rekke bøker, fra Havneguider til bøker om seiling.

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen