Søk i arkivet

Videorapport fra Magne Klann

Forsidestjernen på nyeste nummeret av SEILmagasinet har sendt oss denne filmen fra Troms.

KULING: Klann fant en sprekk for ly
mot vinden.

KULING: Klann fant en sprekk for ly mot vinden.

Klann har ligget værfast i to døgn, men nå er vinden nesten uteblitt. Han krysset i morgentimene fylkesgrensen mellom Finnmark og Troms, og har kurs mot Tromsø. Han har i dag seilt fra Skomakarbukta vest for Andenesfjellet, og seilt i skrivende stund 15 nautiske mil med en snittfart på 3,3 knop.

– Værfast ved Lopphavet. Det blåste jevnt liten kuling i går og stiv kuling i dag. Og noen kast jeg er glad jeg ikke er ute i. Lider ingen nød, og har alt jeg trenger. Flyttet teltet litt mer i le. Var redd det skulle revne på morgenen. Det veier 750 g så det er grenser for slitestyrke. Meldingene ser bedre ut for morgendagen, og hvis det slår til, seiler jeg inn i Troms og viderere mot Lindesnes, skrev Klann i går, og kom til oss i dag nåt han kom innenfor mobilens dekningsområde. 

SELFIE: Lyngsalpene sett fra
Finnmark, rett ved Fylketsgrensen.

SELFIE: Lyngsalpene sett fra Finnmark, rett ved Fylketsgrensen.

 Kommentarer

 

 

 

Norge om babord

Magne Klann  skal seile fra Nordkapp til Lindesnes i en RS Aero. Distansen er på over 1000 nautiske mil, og planen er å utføre turen i løpet av en måned. Han vil ta med seg et minimum av utstyr pakket inn i vanntett emballasje. Klann har sett seg ut 573 øde strender, aktuelt for strandhugg. Planen er å sove i ly av båten i telt og sovepose. 

Magne Klann er utdannet fotograf, og ser turen som en jobb. Planen er å utgi opplevelsene som en bok. Klann har utgitt en rekke bøker,  Diverse havneguider samt Seilerboka er nok mest kjent. Klann leverer også stoff til SEILmagasinet. 

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen