Søk i arkivet

Norge om babordMagne Klann, værfast i to dager

Vindretningen har vært riktig, men styrken for kraftig. Prognosene er hyggelige.

PROGNOSE: Vinden holder seg fra
nord, men vil moderere seg onsdag 6. juni.

PROGNOSE: Vinden holder seg fra nord, men vil moderere seg onsdag 6. juni.

Magne Klann har i to dager ventet i Hardbakke i Sogn og Fjordane for å vente på at kulingen skal roe seg. Onsdag 6. juni ser lovende ut, og det gjør også resten av uka. Klann kan risikere å ha medvind hele veien til Lindesnes. 

– Det har vært fin nordavind mange dager nå. Her seiler jeg fra Nordbotten nord for Florø til Hardbakke like nord for Sognefjorden. Det har vært stiv til sterk kuling, og vindkast av storm styrke i går og i dag. Herfra til Bergen kan jeg seile innaskjærs, og jeg hadde tenkt å gi gass selv om det skulle være meldt liten kuling. Når jeg seiler på åpnet hav stopper jeg gjerne ved melding over frisk bris. Men stiv kuling er i overkant. Storm vil jeg antakelig slite med å håndtere. Selv om det bare er korte perioder innaskjærs. Så nok en gang ligger jeg værfast og er fornøyd med det. Jeg kjenner at det nærmer seg slutten av turen, men det gjelder å fortsette å ta en dag av gangen. I morgen sier værmeldingen laber til frisk bris fra nord hele dagen, så da blir det nok seiling igjen.

KULING: Det ble svært frisk
forbi Florø på søndag 3. juni med vind i kuling
styrke.

KULING: Det ble svært frisk forbi Florø på søndag 3. juni med vind i kuling styrke. Foto: Magne Klann

Norge om babord

Magne Klann  skal seile fra Nordkapp til Lindesnes i en RS Aero. Distansen er på over 1000 nautiske mil, og planen er å utføre turen i løpet av en måned. Han vil ta med seg et minimum av utstyr pakket inn i vanntett emballasje. Klann har sett seg ut 573 øde strender, aktuelt for strandhugg. Planen er å sove i ly av båten i telt og sovepose. 

Magne Klann er utdannet fotograf, og ser turen som en jobb. Planen er å utgi opplevelsene som en bok. Klann har utgitt en rekke bøker,  Diverse havneguider samt Seilerboka er nok mest kjent. Klann leverer også stoff til SEILmagasinet. 

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen