Søk i arkivet

PARADIS: Magne Klann opplever seiling i fantastiske omgivelser på Helgelandskysten.
PARADIS: Magne Klann opplever seiling i fantastiske omgivelser på Helgelandskysten.

Natt under åpen himmel

Magne Klann har funnet paradiset på helgelandskysten, men skynder seg videre.

IDEELT: Tusenvis av øyer og
skjær gjør Helgelandskysten ideelt for å seile
jolle.

IDEELT: Tusenvis av øyer og skjær gjør Helgelandskysten ideelt for å seile jolle.

– Deilig å være ute igjen. Både seile videre og sove ute. I natt droppa jeg teltet og sov under seilet. Det ble en lang dag fordi vinden døde utpå kvelden. Selite kl. 11 etter at kulingen hadde gitt seg, og var fremme på Nord Sandøy kl. 21. Øya har fått sitt navn med rette. Her er det en stor strand med hvit skjellsand og grønt vann. Jeg droppa teltet i natt og sov under båten og seilet. Etter en uke med motvind skal det bli fint med litt nordavind. Det er meldt nordvest i dag, så det er bare å pakke og komme seg av gårde, forteller Magne Klann.

Klann kom seg videre fra det fantastiske stedet på Helgelandskysten kl 09.30 i dag, 22. mai,  og holder god fart, over 5 knop. I går seilte han 26 nautiske mil fra Indre Kvarøy - Nord Sandøy. Han har nå seilt godt over 500 nautiske mil, men har tilbakelagt bare 40 prosent av distansen fra Nordkapp til Lindesnes i løpet av 27 døgn. 

Norge om babord

Magne Klann  skal seile fra Nordkapp til Lindesnes i en RS Aero. Distansen er på over 1000 nautiske mil, og planen er å utføre turen i løpet av en måned. Han vil ta med seg et minimum av utstyr pakket inn i vanntett emballasje. Klann har sett seg ut 573 øde strender, aktuelt for strandhugg. Planen er å sove i ly av båten i telt og sovepose. 

Magne Klann er utdannet fotograf, og ser turen som en jobb. Planen er å utgi opplevelsene som en bok. Klann har utgitt en rekke bøker,  Diverse havneguider samt Seilerboka er nok mest kjent. Klann leverer også stoff til SEILmagasinet. 

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen