Søk i arkivet

Norge om BabordSilkeseilas til Ålesund

Magne Klann nyter godværet på nordvestlandet.

NORDVESTLANDET: Klann avanserer
sydover, og har ca 300 nm igjen.

NORDVESTLANDET: Klann avanserer sydover, og har ca 300 nm igjen.

– Jeg seilte fra Bud til Ålesund i dag (30. mai). Det var meldt at kulingen fra i går skulle stå igjennom natta, og avta kl. 14. Den hadde egentlig avtatt allerede kl. 10, men jeg kom meg avgårde kl. 12. Supre forhold med blå himmel og laber bris fra nordøst. Vinden stilnet utenfor Brattvåg, men kom tilbake som en fin solgangsbris på ettermiddagen, fortellet Magne Klann til SEILmagasinet.

Klann klarte å fly drone, og filme seg selv under veis i den lette vinden.

– Ålesund er en perle av en by for en estetiker som meg. Jeg møtte gamle seilervenner og tok en tur opp på byfjellet for å ta det klassiske bildet av byen. Båten ligger ved flytebrygga ved "Akademiet vgs", men man skimter bare masta bak en annen båt.

For øyeblikket er Klann forbi Ulsteinvik i behaglig 4 knops fart. Kursen er satt mot Stadlandet, som han sannsynligvis runder i løpet av dagen, om vinden holder.

Det er meldt rolig vind og strålende vær de neste dagene. Ut over neste uke blir det mer vind fra nord, som passer jolleseileren bra. 

SILKEFØRE: Magne Klann
på vei mot Ålesund 30. mai, fotografert fra egen
Drone.

SILKEFØRE: Magne Klann på vei mot Ålesund 30. mai, fotografert fra egen Drone.

Norge om babord

Magne Klann  skal seile fra Nordkapp til Lindesnes i en RS Aero. Distansen er på over 1000 nautiske mil, og planen er å utføre turen i løpet av en måned. Han vil ta med seg et minimum av utstyr pakket inn i vanntett emballasje. Klann har sett seg ut 573 øde strender, aktuelt for strandhugg. Planen er å sove i ly av båten i telt og sovepose. 

Magne Klann er utdannet fotograf, og ser turen som en jobb. Planen er å utgi opplevelsene som en bok. Klann har utgitt en rekke bøker,  Diverse havneguider samt Seilerboka er nok mest kjent. Klann leverer også stoff til SEILmagasinet. 

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen