Søk i arkivet

Norge om babordMagne Klann sør for polarsirkelen

Mer kuling stopper Magne Klann som er på Helgelandskysten.

HELGELAND: Magne Klann har seilt
50-60 nautiske mil sør fra Bodø hvor han måtte
vente to dager på grunn av dårlig vær.

HELGELAND: Magne Klann har seilt 50-60 nautiske mil sør fra Bodø hvor han måtte vente to dager på grunn av dårlig vær.

– Nå ligger jeg værfast på Kvarøya. Utenfor blåser det kjepper og spyd fra sør. Det var meldt stiv kuling, men i kastene er det nok oppe i liten storm. Gårsdagen ble en dag med kuling på formiddagen og landligge på Bolga. Regnet pisket mot teltduken, men jeg var varm og tørr innenfor. Ganske fint egentlig. Vinden avtok, og jeg kom av gårde i 14-tiden. Fin kryss i laber til lett bris. Gikk på utsiden av Rødøya for å unngå vindstille innenfor. Om det var vindstille der vet jeg ikke, men fjellet er høyt, og risikoen stor. Det var meldt stiv kuling for dagen i dag (20. mai), så jeg seilte til Kvarøya og satset på å finne tak over hodet. Det gikk etter planen, så nå kan jeg jobbe litt mer effektivt innendørs, enn å sitte i teltet og vente ut vinden, meldte Magne Klann til SEILmagasinet søndag 20. mai. 

 

SØROVER: Magne Klann krysser
polarsirkelen.

SØROVER: Magne Klann krysser polarsirkelen.

 

 Kommentarer

 

Norge om babord

Magne Klann  skal seile fra Nordkapp til Lindesnes i en RS Aero. Distansen er på over 1000 nautiske mil, og planen er å utføre turen i løpet av en måned. Han vil ta med seg et minimum av utstyr pakket inn i vanntett emballasje. Klann har sett seg ut 573 øde strender, aktuelt for strandhugg. Planen er å sove i ly av båten i telt og sovepose. 

Magne Klann er utdannet fotograf, og ser turen som en jobb. Planen er å utgi opplevelsene som en bok. Klann har utgitt en rekke bøker,  Diverse havneguider samt Seilerboka er nok mest kjent. Klann leverer også stoff til SEILmagasinet. 

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen