Søk i arkivet

Magne Klann rundt Stadlandet

Jolleseileren rundet norskekystens mest beryktete punkt i sol og flau vind. 

VARMT: Magne Klann har fått
sommervarmen på Vestlandet.

VARMT: Magne Klann har fått sommervarmen på Vestlandet.

2. juni rundet Magne Klann Stadlandet på sin tur fra Nordkapp til Lindesnes i en liten seiljolle. Forholdene var langt fra slik de var fryktet. 

– Da jeg planla denne turen var Stad ett av stedene jeg tenkte mye på. Hvor mye kunne det blåse, og hvor mye kan jeg tåle at værmeldingen sier det skal blåse før jeg ligger værfast. Hvor kan jeg søke ly hvis det blåser opp utpå? Kan jeg snu? Alt dette var lite aktuelt i dag. Det handlet mer om hvor enge jeg skulle bli liggende i vindstilla. Noen sier vindstilla er verst. Det tror jeg ikke gjelde meg, men jeg skal innrømme at den kan slite på tålmodigheten. Flott var det uansett, og nok en potensielt farlig passasje er tilbakelagt, forteller Magne Klann til SEILmagasinet. 

AVANSERER: Magne Klann seiler lange
etapper, selv om sterkere vind hadde vært en fordel.

AVANSERER: Magne Klann seiler lange etapper, selv om sterkere vind hadde vært en fordel.

Frisk nordavind

 Magne Klann befinner seg nå i Hardbakke på Sula, og vil sannsynligvis krysse fylkesgrensa til Hordaland i løpet av dagen. 3. juni seilte han fra Botnane syd for Bremanger, en distanse på over 40 nm. Gårsdagen startet med lett vind, men økte på fra nord, som ga gode hastigheter. I dag er det meldt friskere vind, kanskje i det meste laget, men øyer gir god beskyttelse sydover mot Hordaland. 

STILLE: Magne Klann rundt Stadlandet
med minimalt av vind.

STILLE: Magne Klann rundt Stadlandet med minimalt av vind.

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen