REKORD: Klann er nær å bli den soloseileren som har seilt lengst i en jolle.

Kan sette verdensrekord i dag

Verdensrekorden i jolle på 421 nautiske mil i jolle kan bli slått av Magne Klann i dag.

Publisert Sist oppdatert
LANGT: Magne Klann har seilt over 1/3 del av distansen mellom Nordkapp og Lindesnes.

– Jeg har seilt 408 nm - Guinness rekorden er 430 (798,04 km), så den kan ryke i dag, forteller Magne Klann. Dagens rekord, longest single-handed distance sailed in a dinghy, er satt av østerrikske Christian Kargl i Kroatia i 2016. Kargl seilte uten stopp, i seks døgn og to timer i en Laser, hvor han også klarte å få sovet noen timer.

Magne Klann ankom Bodø 14. mai har har tilbakelagt over en tredel av turen fra Nordkapp til Lindesnes.

– Reglen for rekorden tillater pauser, men ikke at seileren tar avbrekk fra turen, min tur er derfor innenfor definisjonen av rekorden, forklarer Magne Klann på telefon. Han sier at han ikke er så opptatt av dette, men at VG ønsker å gjøre noe ut av det.

Ikke den første

For øyeblikket seiler britiske Jonathan Dunnett rundt Europa. 44 åringen starter i Finnmark, ved grensen til Russland  i mai 2017, og krysset grensen til Sverige i starten av august. Han ankom Spania i desember, og tok da en pause til mars, hvor han nå akkurat er ankommet Middelhavet. Dunnett seiler ikke jolle, men ett seilbrett. I 2015 seilte Jonathan Dunnett rundt Storbritannia, også på brett. I SEILmagasinet 2-2016 skrev vi om franske Jonathan Monteil som seilte en sliten Tornado fra Tromsø til Danmark på høsten. Tornado er en 20 fots katamaran. 

Både Dunnett og Monteil har seilt lenger, men ikke i en jolle. 

IDYLL: Magne Klann har seilt i turkist vann over skjellsand i Steigen. Her i kveldsolen etter en rekordetappe på over 50 nm.