Norge om babord

Rekord på 17. mai

Magne Klann fikk en tidlig start på 17. mai og seilte sydover fra Bodø i forkant av en ny kuling. 

Publisert Sist oppdatert

– Hadde vært stas og blitt verdensrekordholder på selveste 17. mai. Gamle sjømanntradisjoner sier at båt og mannskap råtner i havn. Det har jeg kjent litt på i dag, og jeg gleder meg til å riste av meg den halvslappe følelsen som følger med forråtnelsesprosessen. Selvsagt forutsatt at været er rimelig bra. Det er meldt moderat vind fra morgenen som skal øke utover dagen til frisk bris og liten kuling. Jeg er forberedt på stiv kuling også, men da kan det hende jeg må søke ly for dagen, og så må rekorden vente en dag. Været er sjefen, fortalte Klann før avreise fra Bodø. Kulingen kom tidligere enn meldt, og det presset jolleseileren ut av havn før flaggheis. 

Ny verdensrekord

På 17. mai hadde Klann seilt mer enn 430 nm på turen fra Nordkapp, og holder dermed rekorden for verdens lengste distanse seilt alene i en jolle.  Guinness rekorden frem til i går, var holdt av østerrikske Christian Kargl i Kroatia i 2016. Kargl seilte uten stopp, i seks døgn og to timer i en Laser, hvor han også klarte å få sovet noen timer.

LES: Kan sette ny verdensrekord i dag

KRYSS: Klann for flere dager med vinden i mot på vei sydover.

Været i mot

På 17. mai ble det en 20 nm lang kryss sørover i Fugløyfjorden hvor han avsluttet etappen i Forsbukta etter seks timers hard kryss. 

18, mai er det fremdeles hard vind fra sørvest. Klann startet dagen alt kl 0400 for å komme seg avgårde før vinden blir for sterk. Han vil ikke gå på akkord med sikkerheten, men han føler at han må stå på for å klare å komme seg til Lindesnes i løpet av tiden han har satt til disposisjon. 

REKORD: Magne Klann er den i verden som har seilt lengst alene i en jolle.