Strålende vær, men Klann ønsker vind

Magne Klann opplever Nord-Norge på sitt vakreste, men vil gjerne raskere sørover.

Publisert Sist oppdatert
TURBO: 11. mai har Klann satt ny fartsrekord. Hver prikk er for hvert 15. minutt. Han seiler i dag hastigheter over 10 knop på Harstad.

Det har gått fra vinter til vår for Magne Klann på turen sørover fra Nordkapp mot Lindesnes. I speilblankt vann har han oppservert fugler som trekker nordover og løv som starter å sprette. I dag har han seilt ut fra Dyrøya med kurs mot Harstad.

– Det har stort sett vært under 1 m/s i dag. Fremdriften er dårlig, men omgivelsene er helt fantastiske. Nå legger ligger jeg på sørenden av Dyrøy og ser over mot Senja og videre ut mot Vesterålen og Lofoten. I morgen er det meldt litt mer vind på morgenen, så får vi se hor langt jeg kommer. Jeg vet jo at jeg må godta de forholdene som er. Jeg påstår fortsatt at jeg er avslappet i forhold til fremdriften, men det er ikke helt sant. Skulle gjerne hatt en god lang dag med 6-8 m/s fra siden snart. Det må jo komme, skrev Klann i en epost til SEILmagasinet sent 10. mai.

En lang ferd

Kristi himmelsfartsdag seilte Klann fra nordsiden av Dyrøya til sørsiden av Dyrøya, en distanse på 10 nautiske mil. Han brukte seks timer på ferden. Jolleseileren har så langt vært under veis 15 døgn, og seilt ca 260 nautiske mil. Det har gitt en gjennomsnittsdistanse per døgn på 17 nautiske mil.  Han har holdt en snittfart på 2 knop, inklusiv tre døgns landligge på grunn av uvær. 

Mer vind

Dagen i dag starter med sol og lader bris fra sør. den øker på til liten kuling, og vil dreie mot vest, og på nordvest i ettermiddag med regn. Det vil gi Klann en krevende seilas, med vind langt over komfortgrensen, men gir ham muligheter til å nå langt.

Lørdag byr på sol og laber bris fra øst. 

STILLE: Magne Klann forbi Gibostad 9. mai under lette forhold.