Magne Klann rundt Stadlandet

Jolleseileren rundet norskekystens mest beryktete punkt i sol og flau vind. 

Publisert Sist oppdatert
VARMT: Magne Klann har fått sommervarmen på Vestlandet.

2. juni rundet Magne Klann Stadlandet på sin tur fra Nordkapp til Lindesnes i en liten seiljolle. Forholdene var langt fra slik de var fryktet. 

– Da jeg planla denne turen var Stad ett av stedene jeg tenkte mye på. Hvor mye kunne det blåse, og hvor mye kan jeg tåle at værmeldingen sier det skal blåse før jeg ligger værfast. Hvor kan jeg søke ly hvis det blåser opp utpå? Kan jeg snu? Alt dette var lite aktuelt i dag. Det handlet mer om hvor enge jeg skulle bli liggende i vindstilla. Noen sier vindstilla er verst. Det tror jeg ikke gjelde meg, men jeg skal innrømme at den kan slite på tålmodigheten. Flott var det uansett, og nok en potensielt farlig passasje er tilbakelagt, forteller Magne Klann til SEILmagasinet. 

Frisk nordavind

 Magne Klann befinner seg nå i Hardbakke på Sula, og vil sannsynligvis krysse fylkesgrensa til Hordaland i løpet av dagen. 3. juni seilte han fra Botnane syd for Bremanger, en distanse på over 40 nm. Gårsdagen startet med lett vind, men økte på fra nord, som ga gode hastigheter. I dag er det meldt friskere vind, kanskje i det meste laget, men øyer gir god beskyttelse sydover mot Hordaland. 

AVANSERER: Magne Klann seiler lange etapper, selv om sterkere vind hadde vært en fordel.
STILLE: Magne Klann rundt Stadlandet med minimalt av vind.